Ziua persoanelor cu dizabilități

            La 3 decembrie, în fiecare an,  la nivel internațional este consemnată Ziua persoanelor cu dizabilități. Cu acest prilej, Pretura sectorului Buiucani, în parteneriat cu Direcția Asistență Socială sectorul Buiucani, în colaborare cu agenții economici din sector, au decis să dăruiască un strop de fericire mai multor persoane cu dizabilități, oferindu-le în dar  produse de igienă  și colete cu produse alimentare, însoțite de urari de bine și emoții pozitive!

Ziua persoanelor cu dizabilități
Ziua persoanelor cu dizabilități

            În acest context, Pretorul sectorului Buiucani, Vasile Moroi a adresat un mesaj de felicitare celor prezenți: “Ne exprimăm solidaritatea și respectul, pentru dumneavoastră, cei care prin curaj și putere de voință, atît morală, cît și fizică, ne oferă o adevărată lecție de viață. Vă mulțumim pentru sufletul nobil pe care-l aveţi, dorindu-Vă  multă sănătate, bucurii din partea celor apropiați, numai zile senine, să trăiţi din plin fiecare zi, cu liniște sufletească, perseverență și curaj! ”.
            Semnificația acestei zile are ca obiectiv o mai bună înţelegere în ceea ce priveşte problemele cu care se confruntă persoanele cu dizabilităţi, asigurarea demnităţii și bunăstării acestora. Fiind, totodată, o ocazie pentru schimbarea de atitudine faţă de aceste persoane, prin promovarea drepturilor și  incluziunii sociale.
            Este de menționat faptul,  că binefacerea este o manifestare a umanității, o șansă de a face o faptă bună. O oportunitate de a simți că suntem complici a lucrurilor mărețe, divine, care aduc un impact pozitiv asupra societății noastre.