Activități dedicate sărbătorilor de iarnă

Activități dedicate sărbătorilor de iarnă
Activități dedicate sărbătorilor de iarnă
Activități dedicate sărbătorilor de iarnă
Activități dedicate sărbătorilor de iarnă

            Sărbătorile de iarnă ne readuc bucuria copilăriei și ne deschid inima spre Credință, Speranță și  Lumină!

            În acest context,  Pretura sectorului Buiucani,  Vă informează, că în ajunul sărbătorilor  de iarnă -  Craciunul  și Anul Nou, în sector se desfășoară un șir de activități cultural-artistice.

           În program fiind  incluse următoarele evenimente:

           Startul a fost dat de:  Festivalului-concurs “Să trăiți, să înfloriți”, care  s-a desfășurat  la data de 10.12.20222, în incinta IP Liceului teoretic  „Principesa Natalia Dadiani” și în cadrul căruia au participați 18 colective din instituțiile preuniversitare  de învătămint din sector.

           La 18.12.2022, ora 10:00 -  în sala de festivități a Preturii  de sector, va avea loc un Concert de Crăciun, cu genericul “Uniți prin credință”, organizat în parteneriat cu Biserica  “întâmpinarea Domnului” - USM, Portalul  “Tradiția” și Cenaclul literar-creștin “Cuvîntul”,  în cadrul căruia  va fi prezentat un divers  program cultural-artistic.

           La 20.12.2022, ora 15:00 - va avea loc un matineu pentru copii “Mos Craciun face minuni” - acțiune de caritate, organizată de către Pretura sectorului Buiucani,

          La 21.12.2022, ora 17:00 - se va desfățura un concert, susținut de colectivele  model de la Casa de cultură a Universității de Stat din Moldova – acțiune pentru tineret, organizată de Pretura sectorului Buiucani în colaborare cu USM.

          La 23.12.2022, ora 18:00 - în  Sala de festivități a Preturii, va avea  loc un  program cultural-artistic, prezentat de cete de colindători din instituțiile preuniversitare învătămint din sector.

           Aceste activități vin să întregească spiritul și magia sărbătorilor de iarnă,  avînd ca scop  păstrarea, promovarea  și valorificarea obiceiurilor și tradițiilor noastre naționale,  pentru a fi transmise  generațiilor  viitoare.